• KORT, FAKTURA & SWISH
  • TRYGG LEVERANS MED DHL
  • BUTIK I MALMÖ
  • UNIKT UTBUD
  • LÅGA PRISER

Vad är Cobi byggklossar?


Vi var lite oroliga när vi köpte vårt första Cobi-set, (M5 Stewart Tank). Vi har alla upplevt den dåliga kvaliteten som vanligtvis förknippas med allt annat än LEGO och så, precis som du, började vi göra våra läxor.

Det första du bör veta är att Cobi byggseten är av högsta kvalitet! Faktum är att de i vissa fall har delar av högre kvalitet än de som finns i seten med ”andra märken”. Det vi rekommenderar är att du provar ett litet set som vi gjorde för att testa, du kommer inte att bli besviken.

Dessutom, som vi nämnde ovan, fungerar Cobi-delar med LEGO. Du bör inte läsa det här för att bli ”knacka av” eftersom varje Cobi-set har unika delar som vi garanterar att ditt barn eller den mest uppskattade COBI-samlaren kommer att uppskatta. Detta unika tillvägagångssätt kräver fantasi och gör varje uppsättning mer realistisk.

Om Cobi SA
Cobi S.A grundades 1987 i Warszawa, Polen (en del av Europeiska unionen) och började göra brädspel och pussel. 1992 etablerade Cobi en produktionslinje av plastkonstruktionsblock. Samma år öppnades en formfabrik under namnet ”Colbert”.

På grund av växande efterfrågan och popularitet implementerade Cobi snabbt ett dynamiskt utvecklingsprogram som etablerade nya modeller och produktionstekniker vid deras nya (1997) fabrik i södra Polen. Fabriken öppnades under namnet COBI S.A. och byggdes i Mielec Polen i en särskild ekonomisk zon.

2001 öppnade Cobi två nya kontor! En vardera i Tjeckien och Slovakien.

2010 sågs en anmärkningsvärd tillväxt för Cobi och de avslutade en expansion av Mielec-fabriken. 2011 ökade efterfrågan på Cobi-blockset och 2011 höll produktionen vid anläggningen knappt i takt med efterfrågan.

Idag är Cobi den största tillverkaren av byggblock i Central- och Östeuropa, med försäljningskontor i Tjeckien, Slovakien och ett försäljningsnätverk i över 60 länder världen över.

Cobi tillverkar sina byggblock helt i egen regi i Mielec Polen. Uppsättningar börjar vanligtvis med en idé som sedan förvandlas till formar, produktion och sedan försäljning. tack vare deras egna design- och tillverkningsprocess kan Cobi erbjuda sina kunder högkvalitativa produkter gjorda av utvalda EU-material som är certifierade av EU-laboratorier. Dessutom resulterar rigida kvalitets- och säkerhetskontroller i korta ledtider för produktion och leverans.

Den höga kvaliteten på Cobi-leksaker resulterade i licensavtal med Vodafone, Boeing, Top Gun, McLaren och Mercedes. Framgången för deras första licensierade linje utlöste arbete med andra licensierade samlingar. För närvarande erbjuder COBI Jeep-kollektionen av historiska Willys (licensgivare Chrysler Group LLC, linjen lanserades 2009), Renault F1-team (licensgivare Renault, samlingen lanserades 2010), Boeings berömda Dreamliner Boeing-787 och Boeing-767 ( licensgivaren Boeing Management Company, produkten lanserades 2010) och McLaren F1-linjen som vi har hittills. I år har vi startat produktionen av Doctor Who licensierade serier för Character Option Ltd. Dessutom är Cobi i färd med att licensiera rättigheterna att producera skala modeller av det berömda flygplanet från den nya Top Gun Maverick Movie.

COBI-MISSIONEN
COBI ”Smiling Sun”-målet är att se barns ansikten stråla av glädje och lycka. De gör sitt bästa för att säkerställa en färgstark och lycklig barndom och lägga grunden för framgångsrika och kreativa vuxenliv.

Cobi blocks Sveriges mål:
Med allt ovanstående sagt, tror vi att du absolut kommer att älska COBI-byggstenar och vi uppmuntrar dig att prova dem. Vi startade Cobi Sweden för att vi själva trodde på produkten och Cobi byggklossar.

Välkommen med din order hos Cobi Sverige.