Halo är en science fiction-spelsserie, som hittills består av åtta förstapersonsskjutare (och en expansion och nyversion av det första spelet Halo: Combat Evolved, samt Halo 2) och två strategispel. Halo skapades av Bungie Studios, men ägs och distribueras av Microsoft

Game Studios. Efter 2007 köptes rättigheterna till Halo av Microsoft, som sedan fortsatte utveckla serien genom deras egna företag 343 Industries. Spelserien har sålt i runt 30 miljoner exemplar och räknas bland de mest framgångsrika förstapersonsskjutarna någonsin. Spelen är särskilt berömda för onlineläget, som är ett av de mest aktivt spelade och hyllade på konsol. Spelen har släppts till Xbox, PC, Mac och Xbox 360. Dessutom har ett antal böcker, webbserier och dylikt som baseras på Halo lanserats.

Halo-trilogins handling är fokuserad på protagonisten Master Chiefs äventyr, samt hans AI-sällskapsdam Cortana. Till och med augusti 2009 har över 27 miljoner Halo-spel sålts.[1] Halos popularitet har myntat uttryck som "Halo killer" och "Halo-kloner", som gång på gång dyker upp i spelvärlden – titlar som orsakar höga förväntningar bland genrens spelare, och förväntas vara eller anses vara bättre än Halo, och andra spelutvecklare som anses försöka "efterapa" Halo.

1 Produkter
Halo 5: Covenant Banshee