COBI LEOPARD 2A4 FRÅN SMALL ARMY-SERIEN – BYGGSATS MED 864 BITAR!
Tagged Tags:

En mycket fin stridsvagn byggsats från Cobi Blocks här i form av den välkända Leopard 2A4 stridsvagn. Modellen är mycket autentisk och består av mäktiga 864 delar!

Leopard 2 är en stridsvagn som utvecklades under tidigt 1970-tal av det västtyska rustningsföretaget Krauss Maffei Wegmann i efterdyningarna av det internationella MBT-70-projektet. Av 17 stycken prototyper utvaldes en år 1974 att gå vidare med. Varianter av denna stridsvagn är ännu i tjänst i ett flertal arméer världen runt. I den tyska krigsmakten ersatte stridsvagnen den tidigare Leopard-vagnen, som retroaktivt blev benämnd Leopard 1, som huvudvapen i stridsvagnsstyrkorna. Det finns två huvudversioner av Leopard 2 – KWS-I som har vertikal tornbepansring och KWS-2 som har vinklad tornbepansring.

Tillverkad i Cobi byggsats, ett alternativ till Lego i likvärdig kvalité.

Leopard 2 använde en 120 mm Rheinmetall kanon (liksom senare modeller av den amerikanska Abrams). Leopard 2 använde inledningsvis hålpansar (men inte av Chobhampansarmodell som ofta sägs) och har en hel rad nya finesser.

Teknisk Specifikation

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *